Γκάραμ Μασάλα
Μπαχαρικά

Garam Masala

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Το Garam Masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική, την Πακιστανική  αλλά και γενικά στην κουζίνα της Νότιας Ασίας. Τα συστατικά του συνήθως είναι Μαύρο Πιπέρι, Λευκό Πιπέρι, Γαρύφαλο, Κανέλα, Κύμινο, Κάρδαμο κ.α. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η λέξη Garam που σημαίνει καυτό υποδηλώνει το άρωμα των μπαχαρικών και όχι την περιεκτικότητα σε Καψαϊκίνη. Η σύνθεση του Garam Masala διαφέρει από τόπο σε τόπο, σε όλη την Ινδία υπάρχει μεγάλη ποικιλία συστατικών που χρησιμοποιούνται, ανάλογα την περιοχή.

Ποικίλοι συνδυασμοί μπαχαρικών χρησιμοποιούνται στις συνταγές ανάλογα με την περιοχή και το προσωπικό γούστο. Σε μερικές συνταγές προστίθενται και αρωματικά βότανα στο μείγμα. Σε μερικές άλλες συνταγές το Garam Masala ανακατεύεται με νερό, ξύδι ή γάλα καρύδας για να δημιουργηθεί μια αρωματική πάστα. Συνήθως προστίθενται ξηροί καρποί, σκόρδο ή κρεμμύδι. Τα αρώματα αναμειγνύονται προσεκτικά για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα ή μερικές φορές ο μάγειρας μπορεί να θέλει να τονίσει ένα συγκεκριμένο άρωμα. Συνήθως το Garam Masala ψήνεται πριν την χρήση για να απελευθερωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Garam Masala

Που μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Χρησιμοποιείται σε πιάτα της Ασιατικής κουζίνας και ειδικά στην Ινδική, επιπλέον θα δώσει υπέροχη γεύση σε συνταγές με κοτόπουλο, αρνί, ρύζι, όσπρια και λαχανικά και κυρίως για σουβλάκια αρνιού αλλά και για κοκκινιστά. Μια καλή πρόταση είναι να πασπαλίσουμε τις πίτες σουβλακιού πριν τις ετοιμάσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *