Κύμινο
Μπαχαρικά

Κύμινο: Το αγαπημένο των Ελλήνων

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Το κύμινο ήταν γνωστό τόσο στους αρχαίους Έλληνες όσο και στους Αιγυπτίους, σπόροι κύμινου έχουν βρεθεί στις πυραμίδες. Το χρησιμοποιούσαν σαν καρύκευμα άλλα υπάρχουν και αναφορές για φαρμακευτική του χρήση.

Στο μεσαίωνα θεωρούσαν ότι το κύμινο προστάτευε τους ερωτευμένους και το έδινα σε παντρεμένους στρατιώτες για να μένουν πιστοί όταν πήγαιναν στον πόλεμο. Κατά την διάρκεια των γάμων οι καλεσμένοι το έφερναν ως ένδειξη προστασίας στο ζευγάρι.

Το άρωμα από το κύμινο είναι γήινο, πικάντικο και γλυκό. Το φυτό του κύμιινου μοιάζει με αυτό του μάραθου και ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστό μπαχαρικό σε όλη την υφήλιο, στην Ασία είναι πολύ αγαπητό συστατικό κυρίως στο κάρρυ άλλα και σε συνταγές της Μέσης Ανατολής. Χρησιμοποιείται επίσης στα πρετζελ, στο Μεξικάνικο τσίλι, στο κους κους αλλά και σε γερμανικό λικέρ το kummel.

Η γεύση του είναι δυνατή και ζεστή αλλά ελαφρώς πικρή. Θα ταιριάξει άψογα στο κιμά, τα σουτζουκάκια, στα ρεβίθια, στα τουρσιά και στο αρνί. Ενώ συνδυάζεται ιδανικά με το μπαχάρι, το κάρδαμο, το γαρίφαλο, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, και τον κουρκουμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *