Συνταγή για Κινόα
Συνταγές

Κινότο Λαχανικών

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Σας παρουσιάζουμε μια Συνταγή για Κινόα, από το Blog  LoveCooking, η συνταγή αναδημοσιεύετε από την σελίδα.

«Κινότο». Όπως ριζότο, αλλά ακόμα πιο νόστιμο!

της Βίκυς Χριστοπούλου

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κόκκινη κινόα και 100 γρ. λευκή κινόα

ή  350 γρ.  κινόα τρίχρωμη

1 μεγάλο καρότο

1 κρεμμύδι

½ φινόκιο

1 πορτοκάλι, χυμό

4 κ.σ. σταφίδες

¼ φλ. κάσιους

2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπεριού

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε καλά την κινόα, για να μην είναι πικρή.

Σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε την κινόα σε βρασμό με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10′.

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κάσιους και τα λαχανικά.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα κάσιους και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά όλα μας τα λαχανικά, σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, μόνο να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με την κινόα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και το ροζ πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε για 5′ ακόμα.

Το κινότο είναι έτοιμο, όταν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και είναι σπυρωτό. Ανακατεύουμε τα κάσιους και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο!

Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα

Μερίδες: 3

Καλή σας Όρεξη !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *