Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για Σπανάκι λεμονάτο με Κινόα, από το Blog LoveCooking, η συνταγή αναδημοσιεύετε από την σελίδα.
Ένα διαφορετικό, αλλά πολύ νόστιμο σπανακόρυζο. Αντί για ρύζι χρησιμοποιούμε κινόα, τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά χαμηλή σε λιπαρά.
της Χριστίνας Κούλη
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. κινόα
1 χούφτα κουκουνάρι
8 κ.σ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε καλά την κινόα για 2′ κάτω από τη βρύση και τη βράζουμε σε κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 15′ ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι, να “τραβήξει” τα υγρά της.
Στο μεταξύ, πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το πράσο με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Όταν μαλακώσει και μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 10′ περίπου.
Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3′ ακόμα.
Μερίδες: 4
Καλή σας Όρεξη !
Είναι από τις πιο ωραίες συνταγές με κινοα. Την Δευτέρα θα την φτιάξω κιολας. Σας ευχαριστωωω