Συνταγές

Τυρόπιτα για αρχάριους

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα από το blog της φίλης και foodblogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου.

Μου ζητάτε συνέχεια κάποιον εύκολο τρόπο να μάθετε να ανοίγετε φύλλο πίτας, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε όλοι αν δοκιμάσετε. Νομίζω ότι με ένα δύο μυστικά που θα σας πω, σε λίγο καιρό όλοι θα λένε για τις πίτες σας.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Αν δεν έχετε κάνει πίτα είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξετε  φύλλο για μικρό ταψί.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Πάμε να φτιάξουμε παρέα τυρόπιτα, θα χρειαστείτε αγάπη, πείσμα και πολύ όρεξη, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά για 2 πίτες

2 ταψιά  22 εκ.

450 γρ αλεύρι Κούλα

½ κ.σ αλάτι

¼ κ.σ ζάχαρη

1 κ.σ ξύδι

2 κ.σ λάδι

230 γρ περίπου  νερό

Υλικά γέμισης

150 γρ. κατσικίσια φέτα

120 γρ. ανθότυρο

120 γρ. μυζήθρα

Μέσα και επάνω

½ κούπα λάδι

2 κ.γ βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, 5-10 λεπτά. Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί, 20 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ τρίβουμε και ανακατεύουμε όλα τα τυριά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Χωρίζουμε στα 8 την ζύμη και κάνουμε μπαλάκια, σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Χρειάζονται ξεκούραση έτσι η ζύμη θα ανοίξει πιο εύκολα  όταν κάνουμε τα φύλλα. Λαδώνουμε με ένα πινέλο τα ταψιά ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το βάζουμε  στο ταψί  να προεξέχει λαδώνουμε με το πινέλο να στάζει πάνω στο φύλλο δεν το ακουμπάμε.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σουρωτά, λαδώνουμε και βάζουμε τα μισά τυριά. Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο μπαίνει πάλι σουρωτό μέσα, λαδώνουμε βάζουμε λίγο από τα τυριά γύρω-γύρω και το μισό βούτυρο από πάνω όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Γυρνάμε το φύλλο που προεξέχει και ανοίγουμε το τέταρτο φύλλο, κλείνουμε την πίτα πολύ σουρωτό σαν καπάκι από πάνω λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση, μπορείτε να φυλάξετε σε αυτή την φάση την πίτα στην κατάψυξη αφού την καλύψετε πολύ καλά με μεμβράνη.

Τυρόπιτα για αρχάριους

Μυστικά

Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε 2 πίτες, η εξάσκηση θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.

Την πίτα από  την κατάψυξη την ψήνετε χωρίς να την ξεπαγώσετε, σε προθερμασμένο φούρνο.

Μπορείτε να βάλετε όποια τυριά θέλετε, περισσότερα ή λιγότερα, όπως σας αρέσουν.

Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε πολύ λεπτό φύλλο, ανοίγετε όσο μπορείτε και ανοίξτε στον αέρα με τα χέρια σας, με τις μπουνιές σας.

Όσο πιο συχνά ανοίγετε φύλλο τόσο πιο εύκολο θα σας φαίνεται την επόμενη φορά, πιστέψτε με θα τα καταφέρετε.

Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *