Περιγραφή
Ταντούρι Μασάλα (Διατίθεται χύμα)
Το ταντούρι Μασάλα είναι ένα μείγμα μπαχαρικών προερχόμενο από την Ινδία και το Πακιστάν. Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή συνήθως περιέχει: Κιτρινόριζα, Αλάτι, Πάπρικα κ.α.
Παρόλο που έχει επικρατήσει να θεωρούμε το ταντούρι ένα μείγμα μπαχαρικών στην πραγματικότητα είναι ένα είδος πήλινου φούρνου που χρησιμοποιείται στις παραπάνω περιοχές για συγκεκριμένα φαγητά.
Πολύ γνωστό είναι το κοτόπουλο ταντούρι, το οποίο αλείβεται με ένα μείγμα ταντούρι μασάλα και γιαούρτι και ψήνεται στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, με αυτό τον τρόπο το κοτόπουλο αποκτά ένα ροζ χρώμα εξωτερικά ενώ η γεύση του είναι αλμυρή. Εκτός από το παραδοσιακό κοτόπουλο θα ταιριάξει με όλα τα κρέατα.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.