Συνταγές Μαρινάδας
Συνταγές

Συνταγές Μαρινάδας Νο2

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Συνεχίζοντας τις συνταγές για μαρινάδες από την προηγούμενη ανάρτηση μας, που αφορούσε κυρίως το χοιρινό, δεύτερη επιλογή για τους περισσότερους για  ψήσιμο στη σχάρα, είναι το κοτόπουλο. Κύριες επιλογές είναι το φιλέτο στήθος, ολόκληρο κοτόπουλο ή φτερούγες.

Τα μυρωδικά τα οποία θα δέσουν με το κοτόπουλο είναι ο Δυόσμος, η Μέντα, ο Βασιλικός, το Θυμάρι, ο Μάραθος και η Ρίγανη. Καλό όμως είναι να αποφεύγεται συνδυασμός με πολλά από τα αρωματικά, ιδανικά θα είναι να επιλέξετε μέχρι δύο.

Όσον αφορά τα μπαχαρικά πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι το Ταντούρι Μασάλα, ένα χαρμάνι της Ινδικής Κουζίνας αποκλειστικά φτιαγμένο για κοτόπουλο. Ενώ το κοτόπουλο θα δέσει επίσης απολαυστικά με Κουρκουμά, Κάρρυ και Καπνιστό Κάρρυ και σαν δεύτερη επιλογή θα διαλέγαμε Κόλιανδρο και Κύμινο.

Τα αρωματικά μπορούν να αναμιχθούν ιδανικά με γιαούρτι ή τριμμένη ντομάτα, ενώ και το λευκό κρασί αποτελεί μια δεύτερη επιλογή. Τα μπαχαρικά μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή να αναμειχθούν με γιαούρτι.

Μια πρόταση μας για μαρινάδα:

4 κουταλιές σούπας Γιαούρτι στραγγιστό

2 κουταλιές σούπας Ταντούρι Μασάλα

½ κουτάλι γλυκού Κόλιανδρο τριμμένο

½ κουτάλι γλυκού Σκόρδο σκόνη

Προσέχουμε να βραχούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 με 3 ώρες.

Καλή σας όρεξη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *