Συνταγές Μαρινάδας
Συνταγές

Συνταγές Μαρινάδας Νο1

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Ξεκινάει το καλοκαιράκι σιγά σιγά  και οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά στις αυλές, στα μπαλκόνια και στις παραλίες. Το μυστικό κάθε καλοφαγά αλλά και του κάθε ψήστη εκτός από την επιλογή του σωστού κρέατος είναι και η επιλογή της σωστής μαρινάδας. Όπως στις περισσότερες συνταγές μαγειρικής έτσι και στις μαρινάδες τα υλικά πολλές φορές είναι θέμα προσωπικής γεύσης του καθενός. Σε μια σειρά άρθρων θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια ιδέα στο τι ταιριάζει στο κάθε ψητό αλλά και κάποιες συνταγές μαρινάδας που δοκιμάσαμε και μας άρεσαν.

Το κρέας το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι για τη ψησταριά είναι το χοιρινό, έτσι λοιπόν η πρώτης μας δημοσίευση αφορά μαρινάδες χοιρινού κρέατος. Το χοιρινό αρωματικά δένει αρμονικά με μυρωδικά της μεσογείου όπως η Ρίγανη, το Θυμάρι, ο Δυόσμος, το Δενδρολίβανο, ο Βασιλικός, το Φασκόμηλο. Μπορούμε κάλλιστα να τα αναμείξουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι ή και με λευκό κρασί. Εάν θέλουμε ένα πιο γλυκόξινο αποτέλεσμα, το οποίο ταιριάζει με το χοιρινό μπορούμε να προσθέσουμε μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού και να τα συνδυάσουμε με μπαχαρικά όπως Καπνιστή Πάπρικα, Σουμάκ, Κόλιανδρο, Τζίντζερ και φυσικά, για τους λάτρεις του σκόρδου, τριμμένο ή φρέσκο σκόρδο.

Μια πρόταση μαρινάδας με έντονη μεσογειακή γεύση που μας άρεσε είναι η εξής:

Για περίπου 2 κιλά κρέας

1 κουταλιά γλυκού Θυμάρι

1 κουταλιά γλυκού Δενδρολίβανο

1 κουταλιά γλυκού Ρίγανη ή Θρούμπι

1 κουταλιά γλυκού Κόλιανδρο τριμμένο

100 ml Ελαιόλαδο

100 ml Λευκό Ξηρό Κρασί

Λίγο Πιπέρι

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπώλ και στη συνέχεια βάζουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια κρέατος προσέχοντας να βραχούν από όλες τις πλευρές. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε να στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 6 ώρες. Εάν πρόκειται για ετοιμασία της τελευταίας στιγμής τα αφήνουμε έστω για 60 με 70 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *