ρυζι
Tips

Τα πάντα για το ρύζι!

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Τα πάντα για το ρύζι!

Οι κυριότερες ποικιλίες ρυζιού που θα βρείτε στην αγορά είναι οι κάτωθι:

Καρολίνα. Ιδανικό για φαγητά φούρνου και για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί καθώς έχει την ικανότητα να ρουφάει τα λίπη.

Γλασσέ. Λευκό και μεσόσπερμο ενδείκνυται για σούπες και ρυζόγαλο.

Νυχάκι. Ιδανικό για μέτρια χυλωμένο πιλάφι.

Μπόνετ. Οφείλει το κίτρινο χρώμα του στην υδροθερμική επεξεργασία που έχει υποστεί. Παραμένει πάντα σπυρωτό και είναι ιδανικό για πιλάφι.

Καστανό. Είναι ημικατεργασμένο με αποτέλεσμα να έχει περισσότερος φυτικές ίνες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα υπόλοιπα ρύζια. Το προτιμούν σε δίαιτες απώλεια βάρους και υγιεινής διατροφής.

Μπασμάτι. Αρωματικό ρύζι που καλλιεργείται στις ποτάμιες περιοχές των Ιμαλάιων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν. Το άρωμα του  οφείλεται στα συστατικά του υπεδάφους που καλλιεργείται.

Τζασμίν. Αρωματικό ρύζι από τα υψίπεδα της Ταϊλάνδης. Το άρωμα του  οφείλεται στα συστατικά του υπεδάφους που καλλιεργείται και είναι ιδανικό για να δώσετε ανατολίτικη νότα στα πιάτα σας.

Αρμπόριο. Ρύζι Ιταλικής προέλευσης από τις παραποτάμιες περιοχές του Πάδου στη βόρεια Ιταλία. Ιδανικό για κλασσικό ιταλικό ριζότο.

Άγριο. Ρύζι γνωστό και Ινδιάνικο καλλιεργείται στη Βόρειο Αμςερική και τον Καναδά. Πλούσιο σε φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κυκλοφορεί συνήθως αναμεμιγμένο με μπόνετ.

Το ρύζι και τα μυστικά του:

Το ρύζι είναι από τη φύση του άνοστο, για αυτό είναι καλό να το βράζουμε σε ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου εάν θέλουμε να το δώσουμε γεύση. Επίσης μπορούμε να το τσιγαρίσουμε με λάδι ή βούτυρο ενώ τέλος να το σερβίρουμε με σάλτσα ή γιαούρτι.

Για το σοτάρισμα του ρυζιού, προτιμήστε ελαιόλαδο ή βούτυρο ή και τα δύο μαζί.

Για να δώσετε κίτρινο χρώμα στο ρύζι σας, κατά το μαγείρεμα προσθέστε λίγο σαφράν ή κουρκουμά.

Για την σωστή συντήρηση προτιμήστε την αποθήκευση του σε υφασμάτινη, κατά προτίμηση βαμβακερή, συσκευασία. Προσθέστε ένα δαφνόφυλλο ή μερικούς κόκκους πιπεριού για να μείνουν μακριά τα έντομα.

Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε ο χώρος αποθήκευσης τροφίμων να είναι καθαρός, ξηρός και δροσερός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *